Zaterdag 5 oktober, 14:00 uur, Szent István Tér (m.a.w. Sétatér/Domplein) Tulipécs V! We delen weer kaas, snert etc. uit en overhandigen de bollen aan de stad Pécs! Optreden van Sebestyén Márta!!!
Erwtensoep is net iets meer als een soep
Erwtensoep, ook wel snert genoemd, is een dikke soep, gemaakt van spliterwten. Het traditionele Nederlands gerecht dat in de winter gegeten wordt is een sterk gebonden versie. De soep smaakt het beste als deze in een grote hoeveelheid wordt bereid, en daarna voor consumptie nog een dag blijft staan. De hoeveelheden van de diverse ingrediënten variëren. In totaal moet er zoveel groente aan de soep worden toegevoegd dat de massa bijzonder dik wordt, eerder lijkend op pap dan op soep.
Veel traditionele recepten hebben als enige groente knolselderij, (split)erwten en prei. Dus geen aardappel, geen wortels en geen ui. Soms worden aardappels aan toegevoegd om de structuur dikker te maken en zo de kooktijd te bekorten.
De soep wordt traditioneel gegeten met roggebrood, belegd bijvoorbeeld met katenspek, kaas of boter. In veel families zijn pannenkoeken het traditionele dessert na erwtensoep, een traditie.
Recept:http://www.coquinaria.nl/recepten/bouillons/erwtensoep.htm
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Erwtensoep
Gepa Schreef:
——————————————————-
> Erwtensoep is net iets meer als een soep
>
> http://i43.tinypic.com/2m82k2q.jpg
> Erwtensoep, ook wel snert genoemd, is een dikke
> soep, gemaakt van spliterwten. Het traditionele
> Nederlands gerecht dat in de winter gegeten wordt
> is een sterk gebonden versie. De soep smaakt het
> beste als deze in een grote hoeveelheid wordt
> bereid, en daarna voor consumptie nog een dag
> blijft staan. De hoeveelheden van de diverse
> ingrediënten variëren. In totaal moet er zoveel
> groente aan de soep worden toegevoegd dat de massa
> bijzonder dik wordt, eerder lijkend op pap dan op
> soep.
>
> Veel traditionele recepten hebben als enige
> groente knolselderij, (split)erwten en prei. Dus
> geen aardappel, geen wortels en geen ui. Soms
> worden aardappels aan toegevoegd om de structuur
> dikker te maken en zo de kooktijd te bekorten.
>
> De soep wordt traditioneel gegeten met roggebrood,
> belegd bijvoorbeeld met katenspek, kaas of boter.
> In veel families zijn pannenkoeken het
> traditionele dessert na erwtensoep, een traditie.
>
> Recept:http://www.coquinaria.nl/recepten/bouillons
> /erwtensoep.htm
> Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Erwtensoep
Bedankt voor de info gepa. Ga die snert soep zeker een keer uitproberen. groet pietje
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?