palinka

  • kees en elly

    weet iemand hoelang het duurt voordat wij met onze vaten pruimen naar de stoker moeten .Zijn vorige week gaan rapen hebben de pitten er uit gehaald tot verbazing van onze buurman .nu hebben wij volgende week 500 kilo graag advies

  • Gerard

    Heb je het in een afgesloten vat? Dus als het ware luchtdicht of in een open vat (losse deksel) en heb je er suiker aan toegevoegd?

    Groet van Gerard

  • kees en elly

    hallo Gerard het is een vat met een los deksel het vat is 120 lt en ik heb er een kilo suiker in gedaan gr Kees

  • Gerard

    Hallo Kees,

    Je moet het een paar weken laten gisten en af en toe roeren. Bij een afgesloten vat kun je enkele maanden of zelfs veel langer bewaren voor dat je het gaat stoken.

    Maar in jullie geval zou ik een maand wachten. Je houdt ongeveer 10% palinka over.

    Succes en proost!

  • wilco

    Van belang is ook nog even wat voor een pruim het is, dit i.v.m. de hoeveelheid suiker. Ik zou dat ook even aan je buurman vragen. Zijn het kleine silva of grote. De grote zijn ongeveer 1,5 keer zo groot als de kleine silva soort.

    Als het de kleine silva is, is 1 kilo suiker absoluut niet voldoende. Ik heb 4 bomen staan met de kleine silva-soort. Mijn buren raden af om hier palinka van te maken, want dan moet je zeer, zeer veel suiker toevoegen.

    Nogmaals vraag even advies aan je buren.

    Wilco

  • kees en elly

    hallo mensen Allemaal bedankt voor de informatie over onze nieuwe hobby mvrgr Ellie en Kees

  • luc

    szilva

  • veltmuis

    En wat betekend dit? :“Magyarorszag, te szeretlunk.” :D:D ??