Magyar bezoekt u, u bezoekt Magyar.

Onder deze titel organiseert Magyar Kialittas Galerie van 6 april t/m 13 april een Hongaarse Kunstroute door Utrecht. In een drietal galeries zijn gedurende de City2Cities dagen exposities van kunstwerken van Hongaarse kunstenaars.
Het zijn gerenomeerde kunstenaars die hun sporen in binnen- en buitenland hebben verdiend. Het is Magyar Kiallitas gelukt om een zeer divers kunstenaars gezelschap te verzamelen. Het zijn oudere kunstenaars in wier werk de ervaring en her verleden te herkennen zijn, terwijl in de werken van de jongeren de queeste naar een eigen identiteit te herkennen is.

Er worden werken geëxposeerd van Zsusza Ferenczi, zij maakt bijzondere wandtapijten. Karoly Orosz experimenteert met verschillende materialen zowel etsen als sculpturen, maar ook digitaal. Karoly Szikszai laat op deze tentoonstelling vooral tekeningen zien. Andras Siflis kent een bijzondere abstractie, waarin zoekende figuren te herkennen zijn. In hun eenvoud roepen de beelden een bijzondere spanning op. Janos Babusa vertegenwoordigt de beeldhouwkunst. Er zijn van hem een 6tal bronzen beelden te bezichtigen. Het zijn beeldjes van Joodse mannen, die Janos op zeer karaktistieke wijze heeft verbeeld.
David Utcai en Andras Kiraly zijn twee jonge schilders die met een bijna magische precisie hun visie op de wereld in olieverf hebben omgezet. Alexandra Hahn speelt met lijnen en kleuren en zet daarmee toch herkenbare figuren neer. Het werk van Agnes Sikra laat de wereld op verschillende plekken en momenten van de dag zien. Agnes is er in geslaagd die specifieke plekken en momenten herinneringsvol weer te geven. Lukacs Cernatony en Lucza Zsigmond zijn twee kunstenaar die duidelijk een statement afgeven. Lukacs schildert mannen de zich verstoppen en Lucza ageert tegen de amusement wereld zoals die door Disney wordt gedomineerd.

De route wordt op zondag 6 april om 14.30 uur feestelijk geopend in de galerie Magyar Kiallitas, Lange Nieuwstraat 34 Utrecht.

De plaatsen waar de werken te bezichtigen zijn zijn: Magyar Kiallitas, Lange Nieuwstraat 34 Utrecht, Atelier de Werkvloer Brigittenstraat 7 Utrecht en Studio Jan Mulder Oudegracht 38 Utrecht. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 11.00 t/m 17.00 uur. Zaterdag en Zondag 13.00 t/m 17.00 uur.
Meer informatie op de website magyar-kiallitas.nl [magyar-kiallitas.nl]

Loves Hungary